Am jucat ca niciodata, am pierdut ca-ntotdeauana

Nici nu stiu de unde si cum sa incep. Inca o rusine pentru echipa nationala, inca un esec, inca un campionat mondial pe care il vom viziona  impreuna cu Piturca si elevii sai la televizor; multumindu-ne cu amintirile unei echipe a Romaniei apuse de mult.

Turneul final din Franta este ultimul la care a participat Romania. “Generatia de Aur” isi continua evolutiile de exceptie si trecea, si de aceasta data, de faza grupelor. Dupa primele doua meciuri din grupa, cu Columbia (1-0, gol Adi Ilie) si Anglia (2-1, goluri Dan Petrescu si Viorel Moldovan), tricolorii stiau ca vor evolua in “optimi”. Si au ales sa sarbatoreasca acest eveniment vopsindu-se pe cap si devenind blonzi. Romanii au afisat acest look la partida cu Tunisia (1-1). Schimbarea de infatisare avea sa le poarte ghinion, in “optimi”, la jocul cu Croatia (0-1).

Dupa acesta ultima performanta a echipei nationale ne intoarcem in prezent unde putem observa o echipa palida, cu evolutii aproape penibile condusa de un cartofor apatic si lipsit de cunostinte tehnice, o tentativa de antrenor. Mentalitatea lenta a lui Piturca ne demonstreaza inca odata ca un fost jucator (atacant) mediocru nu poate fi solutia. Indiferenta acestui personaj irita de multi ani sute de mii de suporteri romani care inca spera, care se-ncarca pozitiv inaintea fiecarui meci si care sustin echipa. Cat sa mai suporti? Cat sa te mai minti? Stim deja ca acest incompetent de pe banca tehnica a nationalei nu stie sa pregateasca un meci de o asemenea anvergura, mizand pe acelasi sistem de joc depasit si pe o mentalitate ultra defensiva. Cat despre selectiile acestui barbugiu al fotbalului romanesc, nu cred ca mai e nevoie de vreun comentariu, acestea vorbind de la sine, gratie jocului slab practicat de echipa si de parcursul funest din ultimii 17 ani.

Mai trist este faptul ca trecerea barajului a devenit o performanta in ochii lui Piturca, acesta fiind in continuare foarte mandru de “realizarile” echipei sale. Tin sa reamintesc scuzele eterne invocate de Piti: “Aceasta este valoare echipei!”, “Am avut ghinion!”, “Ne-au furat!” sau “Asa e in fotbal!”. Pana si cei mai infocati si optimisti suporteri au inceput sa fie sceptici si frustrati. Aceasta replica de care se agata mereu oamenii din fotbal ( “…valoarea si nivelul echipei!” ) nu este altceva decat o scuza penibila, menita sa calmeze spiritele si o incercare modesta de a ascunde aptitudinea unui antrenor.

Dupa meciul de aseara am auzit pareri ce spuneau cu fermitate ca echipa a jucat fotbal si ca a doua repriza a fost una foarte buna, posesia fiind de partea noastra. Bun, dar unde sunt ocaziile de poarta? Unde sunt suturile? Combinatiile care trebuiau sa puna in valoare anumiti jucatori! Reuseam sa pasam mingea in propria jumatate, iar undeva la 30-35 de metri de poarta adversa, grecii reuseau sa recupereze sau pierdeam balonul stupid, incercand suturi sau centrari imprecise. Daca eram o echipa solida nu ne plangeam ca trag elenii de timp - pentru ca orice echipa ar fi facut la fel – si dadeam 2-3 goluri rapid ca sa putem rezolva meciul. Nici macar nu am reusit sa marcam; a fost nevoie de o eroare in defensiva grecilor pentru ca noi sa inscriem un “gol de onoare”.

Publicul si-a facut datoria! Tara de asemenea!  Insa nu si nationala! Nici echipa nu a demonstrat ca isi doreste sa joace si cu siguranta cel mai mare vinovat al acestui nou esec este inegalabilul, Victor Piturca!

Irefutabil sau nu?
0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
;