Cheloo – captiv intr-un univers circumscris. Atac la persoana a III-a

Din start trebuie sa marturisesc ca sunt un colosal fan al trupei Parazitii si am tot respectul pentru acest grup, dar din pacate unul dintre membri a devenit absurd si insuportabil!

In ultimii ani am inceput sa-l vedem pe Cheloo prostituandu-se prin tot felul de modalitati ordinare de a iesi in evidenta pentru a mai produce niste bani. A incercat cu niste feat-uri in muzica, cateva aparatii la TV, iar acum devine din ce in ce mai penibil la acest “concurs” deplorabil. La “mirobolantul” duet cu Smiley s-a scuzat si a declarat: “Daca il scoatem pe Andrei Tiberiu Maria si-l bagam pe Ombladon, aceasta piesa este un produs 100% Parazitii”. Da! Singura problema ramane insa colaborarea cu "zambaretu'". Ca sa-l citez pe “Celcareuraste”: “Arunca microfonu’ si danseaza la bara!”. Acest impertinent, frustrat si ipocrit, incearca acum sa se dea in stamba afisand un comportament josnic la un concurs unde “juratii” nu ar trebui sa tina cont de aspectul – exterior sau interior – al concurentilor. Ca sa nu mai vorbesc de modul jalnic prin care participantii sunt evaluati.

Cu o mentalitatea excentrica precum cea a lui Catalin Stefan Ion nu exista posibilitatea evolutiei. Sunt de parere ca oamenii considerati tabu in societate nu ar trebui marginalizati sau exterminati. Daca aceste persoane influenteaza sau devin prea indraznete si reprezinta un pericol pentru “cei normali”, cred ca putem estompa elanul lor prin modalitati omenesti, stabilind astfel niste granite bine definite intre “noi” si “ei”.

Am devenit impartial atunci cand se pune problema tabu-ului. Nu sustin comunitatile gay, nu-mi place sa stiu ca exista, dar asta e! Sunt si ei aici, iar atata timp cat nu sunt deranjat vizual sau auditiv de catre acesti oameni, nu pot sa am ceva impotriva lor.

Comentariul facut la adresa lui Paolo Lagana (“Eu dispretuiesc tot ce esti si ce simti, iar tara asta te va trimite acasa”) mi se pare unul total deplasat si lipsit de profesionalism, dat fiind faptul ca Ion este unul dintre juratii emisiunii. Acest individ are dreptul sa cante atata timp cat o face bine. E drept ca industria muzicala nu e prea ingaduitoare cu un asemenea stil vestimentar, dar asta cred ca se poate rezolva cu usurinta si fara agresivitate.

Ma tem ca universul restrans al lui Cheloo nu mai poate fi combatut, acesta fiind deja indoctrinat cu propriile sale idei si conceptii. Mentalitatea “hitlerista” ar fi trebuit sa fie elimiata de mult din gandirea rationala, deoarece cheia catre o lume mai buna nu poate fi exterminarea, asa cum au demonstrat-o si razboaiele mondiale. Nu au importanta, rasa, culoarea sau orientarile sexuale ale unui individ atata timp cat acesta isi cunoaste limitele si se poate bucura de stilul de viata in care se regaseste.

Pe de alta parte, unii ar spune ca democratia inseamna libera exprimare. Corect! Dar nu te poti manifesta asa pe un post national, daca te consideri un profesionist in meseria pe care o reprezinti. Este de-a dreptul imoral; lipsit de integritate! Instigarea la violenta pe considerente de orientare sexuala, religioasa, rasa, nationalitate sau sex nu poate fi permisa si ar trebui aspru sactionata!

Instig la cultura, nu doar sa duci sticla la gura” era unul din versurile trupei Parazitii ce pare acum doar o adunatura de cuvinte create doar cu scopul unei simple rime, lipsita de semnificatia cuvenita. Daca piesa “Instigare la cultura” a fost menita sa transmita un mesaj pozitiv, paradoxal, chiar membri trupei au uitat de acesta. Daca ai cultura nu poti avea un orizont atat de restrans!

Afirm inca odata ca sunt un fan inrait al trupei Parazitii si ca geniul lor liric nu poate fi contestat, insa am dreptul sa ma exprim liber. Nu idolatrizez, nu divinizez si nu venerez aceasta formatie, dar respect enorm  munca depusa de catre Cheloo, Ombladon si Freaka da Disk in ultimii 19 ani; insa mentalitatea primitiva a lui Ion ma dezamageste puternic. Ma bucur totusi ca Parazitii si-au pastrat sound-ul si stilul desi in industria muzicala romaneasca si internationala prospera versurile rudimentare, afonii si prostitutia; “artisti” sezonieri de ocazie!


Irefutabil sau nu?

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
;