Kanal D (in mod special, NU!) imi place!

Sunt atat de socat de prostiile monumentale prezentate pe acest post ca pana si inspiratia refuza sa ma ajute. Creierul respinge functia coerentului, dar am sa fac un efort supraomenesc si am sa-ncerc sa dau sens acestei glume cu influente orientale.

Vreau sa incep cu “actualitatile” acestui post si evident prima intrebare ce-mi trece prin minte este: Ce oligofren a venit cu aceasta formula de prezentare? Un narator ce prezinta orice stire ca pe-un scenariu post apocaliptic, titluri rudimentare prezentate precum un eveniment ce va schimba soarta omenirii si nu in ultimul rand, prezentatori masteranzi in filozofie la Spiru Haret; nu dau nume: Christian Sabbagh.

Dupa analizarea si procesarea in amanunt a stirilor difuzate pe acest canal am ajuns la cateva concluzii. Exprimarea jurnalistica la nivel de continut cat si maniera de prezentare nu sunt altceva decat… nu stiu, sincer, nici nu pot sa descriu ceva atat de lipsit de creativitate si inteligenta. Subiectul asta ma arunca intr-o epoca timpurie a paleoliticului. “Doamne ajuta!”

Simt nevoia sa fac o mica paranteza. Jur pe Kanal D si pe jumatate din treningurile si aurul de 14 karate aduse din Turcia ca ma aflu intr-o incordare voluntara a puterilor fizice si psihice de a intelege cum de otomanii s-au prins de nevoile bazale ale romanului si le-au exploatat pana adormirea creierului.

Cat despre conceptul stirilor de la ora 19:00… sa fim seriosi! Cu o prezentare facuta in “Paint” si un sunet desprins din filmele horror in timpul acesteia, nu poti sa impresionezi si nici sa captezi atentia minoritatii oamenilor elevati din Romania; chiar daca, cel mai probabil nu asta este intentia. Pana si ultimu’ betiv de la birtul comunal e socat de acest bruion. Inevitabil te gandesti la un moment dat (Fatih Salis, director de stiri si productii interne) cat esti de ratat si realizezi ca ai teleportat aceasta institutie cu tot cu neizbutitele stiri vreo 15 ani inapoi. Stiu ca prinde la multi neghiobi si stiu ca asta este si intentia, dar voi fi cat se poate de direct. Sunteti niste zdrente penale!

Senzational! Suleyman Magnificul face furori printre gospodinele triste si ne…linistite!

Suleyman Magnificul pare a fi cea mai ambitioasa productie turceasca (sper sa fie si ultima), o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand otomanii incepusera sa ameninte crestinatatea si sa devina o superputere a lumii. Sublim! Povestile din haremul sultanului, intrigile politice ale vremii, elemente de cultura si de civilizatie ale perioadei otomane alcatuiesc doar o alta telenovela “de succes” foarte prost articulata din punct de vedere scenaristic si regizoral. Cu alte cuvinte, o adevarata “capodopera” a Epocii Cunoasterii ce reuseste sa imbolnaveasca psihic femei si copile (poate si cativa fatalai) influentate serios de curentul oriental sau de manele! Sala(a)m fie cu voi dragi cocalari si pitipoance! Concluzia? Putina istorie, putina intriga, ceva influente occidentale si iata reteta perfecta pentru inca o telenovela (…de data asta turceasca) taraganata ce exaspereaza mii de romani scarbiti si agasati de penibil!

Tot pe acest canal mutilat de prostie mai puteti viziona emisiuni precum: “Paparazzi” (viata mondena a unor asa-zise “vedete” ce fac parte din categoria gibonilor parveniti neevoluati). “Ochii din umbra” (un show fictiv ce sfideaza drama, prezentat de unul dintre cei mai jalnici prezentatori de emisiuni din Romania, Ernest). “Pe banii parintilor” (un reality show – la fel de fictiv – care are rolul de a scoate in evidenta cocalari si pitipoance, analfabeti cu impresii grandomane, mult exagerate care traiesc cu impresia ca li se cuvine absolut orice; prezentat de acelasi animal biped limitat, Ernest). “Roata norocului” (un concurs primitiv cu format american din 1975, prezentat de catre acesti doi nimeni cu fuctie, incomparabilii: Liviu Varciu si Ana Maria Barnoschi). Si nu in ultimul rand: “Wow Biz” (un “late-night show” asemanator celui mentionat mai devreme – Paparazzi – ce prezinta aspecte sau informatii total inutile si de neinteles ale “vedetelor” din Romania). Iar restul emisiunilor chiar nu merita mentionate (nu ca celalalte ar fi meritat), acestea fiind cu mult peste limita penibilului.

Aceasta lătură a televiziunii promoveaza tot ce e gresit in Romania! Scuzandu-se in prealabil cu acele mesaje ce au sarcina de a securiza publicul, dar sustinand subconstient comportamente si mentalitati agresive sau degenerate.

Irefutabil sau nu? 


0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
;