Muzica in plin picaj (partea I)

Fiecare dintre noi poate sa confirme transformarea drastica prin care trece muzica romaneasca si internationala de la an la an. Apar din ce in ce mai multe stiluri fara esenta si, bineinteles, fara versuri; se combina stiluri de muzica si rezulta o poluare fonica mizerabila pe care hipsterii o adopta imediat fiindca "asa e cool" si "despre asta e vorba" pana cand devine prea "mainstream", iar apoi trece pe la fiecare gen de om care o consuma ca pe o prostituata; intr-un final stilul se demodeaza si apare altul mai prost. Interesanta este inclinatia majoritatii spre simplu: versuri putine si un beat ritmat. Ce s-a intamplat cu muzica ce transmitea un mesaj pozitiv sau o lectie de viata?

Desi nu ma consider rasist, cumva minoritatea rromilor ajunge mereu sa ma frapeze prin comportamentul lor inadecvat, dar tolerat si atat promovat. Acesti nozi ai secolului al XXI-lea reusesc sa iasa cumva in evidenta - ca doar au si ei drepturi - si izbutesc sa-si faca aparitia pe sticla, autoproclamandu-se artisti sau chiar vedete.

Da... iata ca am ajuns la inevitabilii Alex Velea si Connect-R. Cine sunt acesti doi "artisti" desavarsiti ai neamului? Cum am fi putut ignora cele doua talente inestimabile ale Romaniei? niste piese de tezaur inlocuibile si unice in lume datorita "inteligentei", "creativitatii" si "stilului inconfundabil", "remarcabil" si atat de "original". Flacaii impatimiti ai muzicii "de calitate", de altfel, reusesc anual sa coboare cu o rapiditate extraterestra pe scara evolutiei si sa traga dupa ei zeci sau ,din pacate, poate chiar sute de mii de tineri ce nu pot face diferenta intre prost gust, kitch, incultura, analfabetism cronic si calitate. Dar ce am eu cu oamenii astia care isi "urmeaza visul" si-l traiesc asa cum nimeni n-a resuit vreodata? E simplu! Pentru tinerii din ziua de azi "vedetele" mai sus amintite sunt vazute ca reali artisti; feciorii tomnatici sunt pusi intr-o lumina pozitiva de catre mass-media prin: promovarea muzicii lor de cea mai joasa speta, comportamentului primitiv, vocabularului restrans in doua-trei sute de cuvinte, precum si versurile ce se incheie mereu cu termeni folositi de un absolvent de gradinita, cum ar fi: "bine","vine","mine","tine".

Este jenant sa recunoastem acesta dizarmonie muzicala ca fiind calitativa si interpretii acestor cataclisme muzicale sa fie acceptati drept idoli!

Va urma...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
;