Dupa crivat si omat, viitura intrevad!

Nici nu trebuie sa astept venirea primaverii ca deja va pot prezice viitorul. As putea profesa lejer in “arta ghicitului” fiindca in Romania este aberant de simplu “sa vezi”/deduci viitorul. Daca exista oameni interesati de aceasta “meserie onesta si  precisa”, "mentorii" din fata magazinului Bucur Obor va stau la dispozitie, iar pretul unei sedinte este modest; cativa lei sau doua, trei tigari.

P-afara muntii de zapada se odihnesc linistiti  in soarele care a inceput sa iasa cu tupeu, putin cate putin dintre norii cenusii. Omatul incepe si el sa se topeasca odata ce gradele renunta la minusul din fata, dar sunt convins ca voi deja stiti asta; exceptie fac, bineinteles, institutiile cu pricina.

Suntem in februarie, luna (de)faurarului, iar temperaturile incep usor, usor sa urce in termometre, amenintand serios cu nametii ce abia s-au instalat prin tara. Oare ce se va intampla dupa topirea lor? Nu cred ca e nevoie de un sondaj de opinie ca se ne putem raspunde la aceasta intrebare. Raspunsul este cat se poate simplu! Inundatii! Dar cine are timp sa discute despre asa ceva? Sa ne asteptam la asta si sa pregatim un proiect de actiuni? Ce rost are?!...ne facem ca uitam si ne prezentam, ca niste stimabili ticalosi, cu aceleasi scuze anuale pe care  poporul inca  le mai inghite… sau cel putin pare sa le accepte.

Aproape sigur in martie sute de case vor "pleca din loc" odata cu apele "naravase” ce nu vor fi altceva decat rezultatul topirii zapezii si a indiferentei grase a sistemului; probabil la fel de grasa ca si ocupantii fotoliilor de conducator. Vor ridica din nou din umeri, ca un copil prins in fapt si ne vor sfida inteligenta cu penibilele scuze, deja usor de anticipat si poate chiar de reprodus. Majoritatea primatelor se vor mira din nou de ce anume le-a putut face natura sarmanilor oameni. Evident ca si Dumnezeu va avea un rol important in cele ce urmeaza, caci furia Sa este namarginita cand paganii mai calca pe bec.

Si asa cum ne-am obisnuit, daca apa ne ia casa, construim mai sus. Romania pare o tara de cersetori lenesi  lipsiti de simtul raspunderii!

Dar de ce atata tragedie?!  O meritam! Imi indrept acum gandurile catre partea amuzanta a “profetiei” mele si va propun un exercitiu de intuitie si imaginatie. Cum credeti ca va arata deznodamantul acestei ierni? Ce se va intampla de data asta in telenovela  romaneasca “Apa trece, casele dispar”? Lasati-va parerea intr-un comentariu, iar cea mai buna expunere scrisa pe aceasta tema isi va castiga locul pe Irefutabil."Succes-uri”!

Irefutabil (este punctul tau de vedere) sau nu?

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
;