Presupusa sucombare anuala

Inca de prin anul 2000, imi aduc aminte ca omenirea era condamnata sa dispara de pe suprafata Pamantului sau, mai rau, Terra sa dispara din Univers cu toti cei sapte miliarde de locuitori ai sai.

Ne aflam in anul 2013 si aparent suntem inca in viata... un adevarat miracol! ar spune unii. Se pare ca de-a lungul timpului omul a dezvoltat o pasiune morbida pentru moarte si frica de necunoscut. Multi dintre voi probabil ar spune: "Asa... si ce-i cu asta!?".

Observ cum in fiecare an creierele noastre sunt bombardate de catre mass-media cu informatiile unor asa-zisi "specialisti" sau "prezicatori" ce apar pe micile ecrane si prin tot felul de tabloide, condamnandu-ne pe toti la moarte sigura. Insa aceste genii neintelese pretind ca afirmatiile lor sunt in totalitate valide si se bazeaza pe "studiile" indubitabil superioare oricarui individ ce a indraznit sa deschida vreodata o carte. Evident ca n-am sa-i uit nici pe "Mesagerii lui Dumnezeu", "clarvazatori", "prezicatori" si alte personaje desprinse din basmele populare.

Ce reuseste sa ma fascineze an de an la acest subiect este simplitatea lui. Pentru multi dintre noi rationamentul este eclipsat de ideile bolnave ale acestor "cercetatori" sau "inzestrati", iar raspunsul la aceasta enigma este cat se poate de simplu. Nivelul de inteligenta al unui roman mediocru este cu mult sub standardele acestui secol. Dar de ce ma mir? Pana si renumitul cercetator britanic, Stephen William Hawking, a venit cu o teorie finala despre inceputurile Universului. Acesta afirma ca inainte de Big-Bang nu a existat nimic... nimic?! Interesant; poate ca voi crede in aceasta teorie aberant de rudimentara in ziua in care cineva imi va defini cu exactitate acest termen relativ banal: "nimic".

Dar sa revenim la oile noastre... literalmente.

De data asta, undeva prin iarna, ne paste un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, undeva in toiul unei nopti. Cata precizie!

Dragi specialisti ai INFP (Institutul National pentru Fizica Pamantului),

Va rog sa lamuriti si prostu' de rand cum puteti afla cu atata exactitate si cu atata timp inainte despre un cutremur de o asemenea magnitutide - sau orice cutremur - in conditiile in care miscarea placilor tectonice este atat de imprevizibila. Nu avem tehnologia necesara pentru a preveni astfel de evenimente! V-au speriat cumva cutremurele "inexplicabile" din Galati - sau lipsa de profesionalism de care dati dovada constant - si acum incercati sa va "recompensati" cumva prin aceasta "noua" prezicere nefondata? Cumva incep sa cred, din nou, ca veti amana si acesta calamitate pana in anul 2033 sau undeva prin apropiere; ca doar a devenit unul dintre non-eticele dumneavoastra obiceiuri.

Cu drag,

Irefutabil ...sau nu?

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
;