Muzica in plin picaj (partea a II-a)

Am mai abordat acest subiect, nu cu mult timp in urma, dar am vorbit doar despre industria muzicala romaneasca si invazia de antitalente din interiorul ei.

Iata ca a venit si randul afonilor internationali. Diferenta de "talent" dintre noi si ei nu prea exista pentru ca totul se rezuma la bani. Ai bani? Excelent! Acum ne poti arata tuturor cat esti de penibil si ce videoclip fara sens, dar plin de efecte hollywoodiene ai tu la piesa ta cu mini-strofe inguste. Daca Romania ar dispune de mai mult buget pentru muzica sunt sigur ca am putea avea si noi niste clovni profesionisti... in fine.

Observ cum se raspandeste cancerul "afono-anti-talent" in muzica de calitate si cum aceasta moare incet, lasand in urma legende. E trist pentru ca nici nu mai este vorba de muzica ci doar de bani. Artisti precum Eminem sau Snoop Dogg au ajuns sa se prostitueze pentru bani si fani de 12 ani care vin de mana cu mama la concert. Lady Gaga sau Miley Cyrus invata pustoaicele cum sa arate si cum sa se comporte ca niste veritabile zdrente. Justin Bieber face un playback incredibil, iar versurile pieselor sale sunt pline de pasiune si dragoste, desi acest mascarici ajuns la pubertate n-are nicio idee despre ce vorbeste. Si lista poate continua...

Avem cinci subiecte in aproape orice stil de muzica din zilele noastre: bani, femei, masini, dusmani si evident, smecherie!...DA! Exact! ca si maneaua. S-au inlocuit versurile coerente si strofele lungi ce ascundeau mesaje fine; acum avem maxim doua strofe a cate patru versuri ce se repeta vreo trei minute pe un instrumental comercial prost, dar al dracului de "che-ci". Vestimentatia si comportamentul! Un adevarat dezastru, in special la femei! Tema videoclipurilor este deseori una violenta sau cu exagerat de mult continut sexual.

Nu stiu daca am omis ceva si nici nu-mi mai pasa. Tot ce stiu este ca muzica e in plin picaj!

Irefutabil sau nu?

1 comments:

Dan spunea...

Salut,

Sunt de acord cu mare parte a mesajului transmis prin aceasta postare, mai putin cu partea legata de Eminem si Snoop Dogg. De ce consideri ca " au ajuns sa se prostitueze pentru bani " ? Ai ascultat ultimele melodii ale lui Eminem? Ai ascultat albumul lui Snoop Dogg sub pseudonimul de Snoop Lion? Chiar ti se pare a fi fara mesaj? Chiar ti se pare a fi " prostitutie " ?

Numai bine,
Dan

Trimiteți un comentariu

 
;